Az AURA 51 mérföldkövet jelent a Fountaine Pajot vitorlás katamaránjainak kínálatában és a La Rochelle-i hajógyár azon törekvésében, hogy egyre nagyobb hangsúlyt fektessen a megújuló energiaforrások alkalmazására.

Új fedélzeti elrendezés, szabadabb mozgás

Egyedi kialakításának és számos újdonságának köszönhetően az AURA 51 új korszakot nyit a katamaránjaink kínálatában. Az egyik fő újítás, hogy a szalon és a cockpit teljes szélességében átjárható. Ez a kialakítás megkönnyíti a kommunikációt, és még nagyobb térérzetet és kényelmet biztosít, ami a Fountaine Pajot hajókínálatára amúgy is jellemző.

Megújuló energia, nagy kapacitás

Gyárunk a tervező csapattal együttműködve olyan hajót álmodott meg, amelynek nagy felületén napelemeket helyezhet el, de amelyek mégsem kényszerítik kompromisszumokra a tervezésben.

A tágas flybridge felületébe integrált napelemek 2000 watt megújuló energia előállítására képesek, aminek köszönhetően az új 51-es ötször több energiát termel, mint a legtöbb, napelemekkel felszerelt jacht.

Többféle elrendezés, akár 6 kabin és 6 fürdőszoba              

Az AURA 51 többféle utazási és kényelmi igényhez alkalmazkodik. Négyféle elrendezésének mindegyikében saját fürdőszoba tartozik az összes kabinhoz, beleértve a 6 kabinos verziót is. A piacon lévő katamaránok közül egyébként ez az első 51 lábas jacht, amely 6 kabinos változatban is elérhető, de egyedi a dupla Maestro kivitel is, ami újabb különlegessége ennek a nagyszerű hajónak. A Full Maestro verzió pedig hatalmas tulajdonosi lakosztályt biztosít az egyik hajótest teljes egészében.

Az AURA 51 tágas tereivel, újszerű belső elrendezésével kényelmes életteret biztosít, messzemenően szem előtt tartva a környezetvédelem szempontjait is. Kényelmes, környezetbarát luxuskatamarán, amely a vitorlázás újszerű, fantasztikus élményét kínálja!

 Fedezze fel az AURA 51 Smart Electric® változatát is!  
A 2 villanymotorral felszerelt Aura 51 a teljes elektromosság felé halad. A Fountaine-Pajot új modellje az általa képviselt új technológiában különbözik elődjeitől. Motorjait úgy tervezték, hogy vitorlázás közben, hidrogenerátor üzemmódban a maximális energiát állítsák elő. A fedélzeti energia teljes körű kezelése érdekében személyre szabott elektronikát is kifejlesztettünk. A rendszer kezeli a hajó teljes energiatermelését is, beleértve a napelemeket, a hidrogenerátort és szükség esetén az egygenerátoros automatikus energiatermelést is! A tároláshoz nagy kapacitású lítium akkumulátorokat használunk, amelyek több órányi motorozást tesznek lehetővé, és teljes önellátást biztosítanak horgonyzáskor