cruising sustainable catamaran aura 51 fountaine pajot img 6

Boat Of The Year 2024: AURA 51

  A Fountaine Pajot csapata büszkén jelenti be egyik vitorlás katamaránjának újabb sikerét! Az Aura 51 kapta meg a BOATY 2024 (Boat of The Year 2024) díjat a rangos amerikai Cruising World magazin „50 lábnál hosszabb katamarán” kategóriájában. Ez az elismerés is tanúsítja azt a minőséget és kivételes vitorlázási élményt, amelyet ez a hajó kínál, valamint a Fountaine Pajot kiválóságát és szakértelmét.
  Kivételes tulajdonságaival, kiváló dizájnjával az ikonikus Aura 51 katamarán kitűnt a többi hajó közül
  „A flybridge varázslatos hely a vendégek számára. Nincs jobb hely a kikapcsolódásra, egy-két koktél elfogyasztására és a táj megcsodálására” – mondta Mark Pillsbury bíró. „Az ügyes elrendezésnek köszönhetően közvetlen kapcsolatban áll a kényelmes kormányállással, ami tökéletes: mindig kommunikálhatsz mindenkivel a flybridge-en, és mindig beszélgethetsz azzal is, aki lent van, ami egy hajós pár számára nagyon praktikus, de charterezés esetén is ideális.”
  Tim Murphy bíró is csodálatát fejezte ki a katamarán iránt: „A kormányállásban az a legszebb, hogy tökéletes az elrendezése, minden ott van, ahol a legjobban kézre esik, ráadásul nagyon tágas. Egyszerre két ember lehet a kormánynál, míg az egyik figyeli például az autopilotot, mellette a másik szemmel tarthatja a riget és vitorlákat. Véleményem szerint ez a kormányállás rendkívül jól van megtervezve.”
  Herb McCormick bíró elárulta, mi jelentette a fő különbséget az Aura 51 és a riválisai között: „Ez valójában a két ikonikus francia katamaránépítő közötti verseny volt, melyek mindketten hosszú múltra tekintenek vissza, és azt hiszem, végül az volt a konszenzus, hogy a győztes hajót inkább a hajózási élmény, mint a charterben való működés szempontjából értékeltük. A kormányállás elrendezése nagyon ideális és praktikus egy hajós pár számára, és azt hiszem, ez billentette a mérleg nyelvét a Fountaine Pajot dizájn felé.”
  Ez az elismerés büszkeség és nagy megtiszteltetés a Fountaine Pajot csapat minden tagja számára. Nem kétséges, hogy ez a katamarán máris hatalmas lépést jelent a hajózás világában, új mércét állítva az elegancia, a kényelem és a hajós életmód terén.

  boat of the year aura 51 v2 min 1

  Tudjon meg többet az Aura 51-ről:

  A DÍJRÓL: 

  A Boat of The Year megmérettetést a Cruising World rendezi, hogy elismerje a legjobb jachtokat, amelyeket az hajóépítők a világ minden tájáról piacra dobtak az Egyesült Államokban. A zsűri közvetlenül az októberi marylandi Annapolis Boat Show után teszteli a hajókat. A jelölteket közel két héten keresztül teszteli egy független szakértőkből, tapasztalt tengerészekből, neves vitorlázókból és lelkes hajótulajdonosokból álló zsűri, amely két szakaszban vizsgálja a hajókat: a kiállításon, majd a dedikált tengeri próbák során. Az idei megmérettetésben a zsűri hét kategóriában osztott ki díjakat. A Cruising World alapvető küldetése praktikus információk és objektív, hiteles beszámolók biztosítása a hajózás közben tapasztaltakról minden egyes hajó esetében.