MY40… avagy mostantól új nevén: MY5!
Az új MY5-tel a Fountaine Pajot tovább feszegeti a motoros katamaránok lehetőségeinek határait, tökéletes egyensúlyt teremtve a teljesítmény és a kényelem igénye között. Építészünk, Daniel Andrieux és olasz tervezőnk, PierAngelo Andreani tökéletes hajót álmodtak meg, hogy megfeleljenek a sebesség, az alacsony üzemanyag-fogyasztás, a helykihasználás, a stabilitás és az elegancia elvárásainak.
A 2 x 300 LE, vagy 2 x 440 LE motorokkal hajtott MY5 katamarán kizárólag Volvo IPS meghajtó rendszerekkel van felszerelve, 400-as vagy 600-as változatban. A VOLVO IPS hajtóművek akár 30%-kal kevesebb üzemanyagot fogyasztanak, mint hagyományos társaik, mindezt a teljesítmény, végsebesség és gyorsulás jelentős növekedése mellett. A hajótesteket kifejezetten az IPS hajtóművekhez tervezték, elképesztő stabilitás érve így el még nagy sebességnél is.
Az előre fordított dupla, egymással ellentétes forgásirányú propellerek mélyen a hajótest alatt vannak, csökkenve ezzel a zajt és vibrációt, a kipufogógázok meghajtás melletti közvetlen vízbe juttatása pedig megszűnteti a kellemetlen szagokat, így növelve a menetkomfortot. A két IPS hajtómű egymástól független meghajtásra és forgásra is képes, hihetetlen manőverezőképességet biztosítva a hajónak. Az egy ujjas joystickkal még szűk helyeken is gyerekjáték irányítani a katamaránt.
A 12,35 méter hosszú MY5 katamarán terei sokkal nagyobbak, mint az azonos méretű egytestű hajóké. Legyen szó a hátsó hidraulikus platformról, a tágas első napozóterületről vagy a hatalmas, 17 nm-es pihenőrészről a flybridge-en, a MY5 tereit mind az ön igényei szerint alakítottuk ki. Az „L” alakú belső elrendezés barátságos, meghitt hangulatot áraszt, a szalon tágasságát növeli a tolóajtó segítségével teljesen egybenyitható hátsó deck és a csodálatos panorámát nyújtó kilátás, amely azt a benyomást kelti, hogy a horizont elérhető közelségben van. A nyugalom uralkodik ebben a fényűző és barátságos belső térben.
A MY5 egyik hajótestjében a tulajdonosi lakosztály kapott helyet olasz stílusú fürdőszobával, a másikban pedig két kétszemélyes vendégkabin található – az egyik kétágyas változatban is kérhető – két fürdőszobával.
MY5 – Álom a vízen.