fp aura 51 smart electric 01565 (1)

Környezettudatos hajózás

    Az Aura 51 a Fountaine Pajot első modellje, amelynek Smart Electric® változatát elektromos motorokkal és intelligens fedélzeti energiavezérlő rendszerrel szereltünk fel. Ez az új technológia a Fountaine Pajot csapat és az #energy transition szakértői közötti együttműködés eredménye, amelyet a Fountaine Pajot által létrehozott ODSea Lab innovációs platform támogat.

    Az első meghatározó lépés a szén-dioxid-mentes hajózás felé

    „Ez egy vadonatúj élmény a Fountaine Pajot tulajdonosok számára, egy zéróemissziós élmény, amely ráadásul teljesen zajtalan. Ez az új, környezettudatos elektromos katamarán több mint 60 technikus, mérnök és elektromos szakértő együttműködésének eredménye, akik több mint egy évet töltöttek az egyedülálló konstrukció kialakításán. A komfort érdekében személyre szabott elektronikus megoldást fejlesztettünk ki a teljes energiafelhasználás kezelésére. A szoftver emellett lehetővé teszi a felhasználó számára a meghajtás egyszerű kezelését és a megújuló energia felhasználásának optimalizálását…” jegyezte meg Romain Motteau, a Fountaine Pajot Group vezérigazgató-helyettese.

    Mathieu Fountaine, az ODSea Lab platform vezetője a következőképpen kommentálta ezeket a kísérleteket: „Smart Electric® koncepciónkkal messze túlmutatunk a napelemeken, energiatároláson és az optimalizált energiafelhasználáson. A számos teszthajózás során rengeteg kísérletet végeztünk, ami lehetővé tette, hogy a legkülönbözőbb körülmények között kipróbálhassuk ennek az új katamaránnak a viselkedését. Ez a hajó nem csupán nagy teljesítményű és innovatív, de ezzel együtt érvényesíteni tudtuk a magunk által kitűzött célokat a zajmentesség, a hatótávolság és a Smart Electric® rendszer hatékonyságának tekintetében is.”

    A videóban bemutatjuk a Smart Electric® projekt fő céljait: