A Saona 47 születése új alapokra helyezi a már megszokott a Fountaine Pajot minőséget. Ez a 13,94 méter hosszú luxus cruising katamarán azonnal magára vonja a tekinteteket  nemes vonalaival, különleges személyiségével, impozáns megjelenésével úgy a tengeren, mint horgonyon.
A hajón mindent arra terveztünk, hogy áradjon belőle az életöröm, és otthont adjon a meghitt összetartozás élményének. Varázslatos pihenőtereket alkottunk a Saona 47-en: a hátsó platform valódi beach club-ként is megállja a helyét, az orrban és a kormányállásnál óriási napozóteraszok várják a pihenni vágyókat, a decken pedig egy 9 nm-es lounge került kialakításra. Innen egy tolóajtón keresztül a szalonba érkezünk, melyet áthat az elegancia és a luxus, és melynek része a gyönyörű, teljesen felszerelt konyha is.
Előkelő vonalai teszik a Saona 47 katamaránt fürgévé, és könnyen kezelhetővé. Ezt a hajót vezetve átadhatja magát a vitorlázás felszabadult élvezetének, és megtapasztalhatja milyen könnyedén száguld a hajó menetben, amely az optimális súly/térfogat aránynak köszönhetően biztosítja a nagy sebességet, és az egyensúlyt.
A kabinok tervezését a kényelem és a kifinomultság vezérelte. Rendelhető tulajdonosi elrendezéssel, amely 3 kabint tartalmaz, melyek közül az egyik olasz stílusú lakosztály és fürdőszoba, a másik kettő kétszemélyes kabin, mindkettőhöz külön fürdőszoba tartozik, illetve 5 kabinos verzióban, melyek közül 4 kétszemélyes és egy egyszemélyes, 5 fürdőszobával.