Átjáró egy mitikus és magával ragadó világba… Egyedül a földön, összhangban a természettel, tengerre néző kilátással, akárcsak egy szigeten, ahol a Fountaine Pajot katamaránok a forrásai az örömöknek és az élményeknek. Nomen est omen… ezért nevezzük el új modelljeinket egy-egy szigetről, illetve ezért kapnak szigeteket felidéző nevet.
Az Isla 40 a belépő modell a Fountaine Pajot világába. A hajó neve magáért beszél, és a Lucia 40 büszke utódaként magasra teszi a lécet a hasonló méretű vitorlás katamaránok számára. Ebben az új 12 méteres hajóban tökéletesen megtestesül a Fountaine Pajot szelleme és innovatív dizájnja.
Az inverz hajóorr, a kényelmes szalon, ahol a bejárattal szomszédos navigációs asztaltól tovább haladva a nyugalom szigete vár ránk, az elegancia, a lakóterek (3, vagy 4 kétszemélyes kabin, és opcionálisan egy legénységi kabin) kombinációja teszi ezt a hajót egészen kivételessé.
Az Isla 40-et, ahogyan a nővéreit is, elegáns és jellegzetes vonalai teszik azonnal felismerhetővé az összes többi katamarán között.