A Fountaine Pajot haladó szellemiségének csodálatos példája az Elba 45, amely megtestesíti vonzódásunkat az avantgárd iránt. Ez a luxuskatamarán nem csak szemet gyönyörködtető, de tele van meglepetésekkel is. Inverz orrának energikus vonala, belső tereinek harmonikus elrendezése minden lelkes hajóst megbabonáz. 
Az Elba 45 dinamikus és stílusos, könnyen kezelhető, jól manőverezhető, egy igazi cruising katamarán. Amellett, hogy a hajózás élményét a legmagasabb szintre emeli, belső terei az otthon kényelmét idézik. A hatalmas szalon tökéletesen egybenyitható a hátsó fedélzeten kialakított lounge-al. 
A 13,45 méter hosszú Elba 45 tereinek megtervezésébe minden kreativitásunkat belevittük, így a komfort és az elegancia ideális helykihasználással párosul. Kategóriája egyik legnagyobb szalonjával, tulajdonosi lakosztályával, lélegzetelállítóan nagy vendégszobákkal rendelkezik, a hajó elején kialakított 8,5 m2-es óriási lounge pedig ideális helyszín, hogy vendégei gondtalanul élvezhessék a tenger nyújtotta örömöket. 
Az Elba 45 két változatban kapható. A Maestro variáció esetén az egyik hajótestben egy tulajdonosi lakosztály és fürdőszoba kapott helyet, míg a másik hajótestben két kétszemélyes kabin található két fürdőszobával. A Quartet verzió négy kétszemélyes és egy egyfős kabinnal, 5 fürdőszobával rendelkezik.