Az új 42-es ékes bizonyítéka a Fountaine Pajot elkötelezettségének az innovatív hajógyártás iránt.
Az Astréa 42 örökölte a nagyobbik testvér, a SAONA 47-es génjeit. Az egyszerre elegáns és dinamikus inverz hajóorr az új generációs Fountaine Pajot vitorlások védjegye, ahogyan a minőségi kivitelezés a hatalmas belső tér is. A szalon valódi panoráma kilátást nyújt minden irányba, dupla nyitható első ablakokkal és eltolható cockpit ajtóval. A cockpit teljes egészében fedett, közvetlen kapcsolattal a szalonnal és a kormányállással, a tetőn pedig hatalmas napozóágy áll a pihenni vágyók rendelkezésére. 
A „Master” verzióban a jobb oldali hajótest teljes egészében a tulajdonos kényelmét szolgálja.  A hátsó részében hatalmas háló található, az elülső részében pedig egy hasonló méretű fürdőszoba és tárolóhelyek, melyek mindenhol könnyen hozzáférhetőek. Az Astréa 42 rendelhető négy kabinos változatban is, melyben minden kabinhoz külön fürdőhelyiség tartozik. 
A hajó elülső része a „naplementés” társasági események ideális helyszíne, ahol a gyerekek is biztonságban lehetnek. A hajó végében található lépcsőkön könnyen ki és bejuthatunk a vízbe, a hidraulikusan leereszthető teakfa borítású platformról pedig élvezhetjük a víz valódi közelségét.