Ügyfeleink számára többféle finanszírozási lehetőséget kínálunk, akár magán, akár céges vásárlás esetén.

A nyíltvégű pénzügyi lízing esetében a futamidő végén a lízingbevevőt vételi- és vevőkijelölési jog illeti meg. A hajó a lízingbeadó tulajdonában van, de a lízingbevevő könyveiben kerül aktiválásra a lízingbeadó által kibocsájtott számviteli bizonylat alapján és így a lízingbevevő jogosult az értékcsökkenés elszámolására. A lízingdíj kamatrésze ebben a finanszírozásban költségként elszámolható. A lízingbevevő a futamidő végén a következő változatok között szabadon dönthet:

* A maradványérték megfizetése ellenében a hajó tulajdonosává válik.

* Harmadik személyt jelöl ki vevőként a hajó maradványértéken történő megvásárlására.

* A hajót a lízingbeadó birtokába adja.

A zártvégű pénzügyi lízing esetében a hajó a lízingbeadó tulajdonában marad a futamidő végéig, de a lízingbevevő könyveiben kerül aktiválásra, és így ő jogosult az értékcsökkenés elszámolására.

Az utolsó lízingdíj megfizetését követően a hajó automatikusan a lízingbevevő tulajdonába kerül. A lízingdíj kamatrésze a számviteli törvény előírásai szerint költségként elszámolható. Tehát a hajó tulajdonjoga a lízingbeadónál van, de a lízingbeadó minden más tulajdonjoghoz kapcsolódó jogot a lízingbevevőre engedményez. A lízingbevevő akkor válik a hajó korlátlan tulajdonosává, ha a lízingbeadó felé minden kötelezettségét teljesíti.

A tartós bérlet egy olyan külső finanszírozási forma, amely a vállalkozás hitelkeretét nem terheli, a banki hitelnyújtást nem akadályozza, vagy csökkenti.

A bérlet igénylésekor a bírálati folyamat egyszerűbb és gyorsabb, kevésbé szigorú, mint egy pénzügyi lízingnél vagy banki beruházási hitelnél. A finanszírozott összeg fedezete legtöbb esetben maga a bérelt eszköz. A bérlet időtartama alatt a költségek elszámolhatók, ezáltal ügyfeleink csökkenthetik társasági adóalapjukat, költségként elszámolhatják a kezdő- és a havi bérleti díjat. A bérleti díjak törlesztő részleteit ÁFA terheli, amely a mindenkori hatályos jogszabályoknak megfelelően visszaigényelhető.